• Vrijwilligersbeleid en bijdrage

  Tijdens de Algemene Leden Vergadering van UVV op 11 oktober 2017 is het Vrijwilligersbeleid van UVV vastgesteld. Zowel het Beleidsdocument als de bijbehorende presentatie zijn hier te downloaden:

  Beleidsvoorstel UVV Vrijwilligersbeleid 2017
  Presentatie UVV Vrijwilligersbeleid ALV Oktober 2017

  Hieronder staan de belangrijkste punten uit het beleid. 

  Vrijwilligersbeleid: allemaal 1 dag per jaar voor UVV

  De inzet van vrijwilligers bij sportverenigingen is van groot belang. Ook bij UVV, en gelukkig zijn er al veel vrijwilligers actief. Maar is het zaak om de vrijwilligerstaken over een grotere groep te verdelen. Zo zorgen we ervoor dat de belasting per vrijwilliger niet te groot wordt. En op sommige onderdelen komen we nog ‘handen’ te kort. Dit is de reden dat er een vrijwilligersbeleid is opgesteld.

  Wat betekent dit voor jou? 
  Het vervullen van een vrijwilligerstaak wordt verplicht voor spelende leden of hun ouders/verzorgers:

  • Ieder lid (of ouder/verzorger van een jeugdlid) doet minimaal 8 uur vrijwilligerswerk per seizoen
  • Bij meerdere kinderen/leden per gezin geldt: +4 uur per extra lid tot maximaal 16 uur
  • Je betaalt een vrijwilligersbijdrage (borg) van €50,- per lid tot maximaal € 75,- per gezin
  • Deze wordt terugbetaald zodra je je vrijwilligerstaak hebt gedaan

   
  Je bepaalt zelf welke vrijwilligerstaak je wil doen. Er zijn heel veel verschillende taken, zoals trainer, teamleider, scheidsrechter, velddienst, bardienst, organisatie toernooien, commissielid, bijhouden website, ondersteunen ledenadministratie, enzovoort, enzovoort?? Genoeg te doen dus!

  Wanneer gaat het beleid in?
  Dit beleid gaat in per 1 januari 2018 (2e seizoenshelft). In de komende maanden wordt de invoering voorbereid. Er komt onder andere op de website een vrijwilligersmodule te staan. Hierin kun je zien welke taken er gedaan moeten worden en kun je je aanmelden. 

  Kortom: je mag dus lid worden van UVV, graag zelfs. En je hebt dan het recht op het spelen van wedstrijden en het volgen van trainingen. Maar je hebt de plicht om bij te dragen in de organisatie van jouw vereniging UVV. Zo dragen we allemaal bij aan een goedlopend UVV. Want zonder vrijwilligers geen vereniging en zonder vereniging geen voetbal!

  Meer weten
  We informeren je de komende maanden uiteraard verder over de invoering van het beleid. Dit doen we via deze nieuwsbrief, de website en via trainers en teamleiders.
  Klik hier voor de antwoorden op veelgestelde vragen

  Heb je een andere vraag? Of wil je meehelpen met het inrichten van het vrijwilligersbeleid? Stuur dan een mail naar Mariska Beekman via vrijwilligerscoordinator@uvv-voetbal.nl.